vissen op snoek verboden

Categorie:
 

Wegens de hoge temperatuur van het water en het verlaagde zuurstof gehalte in de vijver.
Is het gericht vissen op Snoek tijdelijk verboden.

Zodra de omstandigheden het weer toelaten zullen we dit verbod opheffen maar helaas hebben we nu al dode snoeken mogen opruimen omdat ze niet meer de kracht hebben om gezond terug op te starten in deze warme omstandigheden.

Met vriendelijke groet
Bestuur HSV Alfheim 

Visvijver gesloten

Categorie:

Helaas vandaag is gebeurd wat we al jaren vrezen. Iemand heeft zijn afval in de vijver gedumpt en we kunnen niet bepalen wat het precies is.

Morgen 26-11-2021 komt de mileu politie monsters nemen van de dumping en zal ons melden hoe wat waar en welk. Tot die tijd hebben we als bestuur besloten om de vijver te sluiten voor onze leden. Wij vinden het erg jammer dit te moeten doen maar de beslissing is om onze leden te beschermen van wat er eventueel is gedumpt. Wij hopen met man en macht dat het vis bestand hier geen problemen uit gaat ondervinden en zullen dus ook de komende periode frequenter metingen gaan uitvoeren voor de water kwaliteit. Via de website en Facebook zullen we proberen jullie op de hoogte houden van de status van dit probleem.

met vriendelijke groet

Bestuur HSV Alfheim

Ledenstop 2021

Categorie:
 
Helaas is het weer zover, we zitten weer aan het maximaal aantal leden, en het is dus niet meer mogelijk lid te worden van onze mooie vereniging.

Wel is er een Wachtlijst mogelijkheid online gezet .  Let wel op dit is pas voor het seizoen 2022 omdat lidmaatschappen per seizoen gaan komen er dus ook geen eerder vrij dit seizoen.
Het probleem voor de gratis Jeugd vergunningen was helaas niet op te lossen vanuit sportvisserij nederland. Dus ook deze zijn niet meer te verkrijgen voor het komend seizoen. Wel mag altijd iemand onder de 14 meevissen met een bestaand lid, dit is dan wel op dezelfde stek als het bestaand lid.

Met vriendelijke groet

Bestuur HSV Alfheim

Winter seizoen HSV Alfheim

Categorie:

 Winter Seizoen op D'n Ballast betekend onderhoud en metingen,

Zo is deze winter niet anders dan andere jaren. Het versleten informatiebord wat meer dan 30 jaar dienst had verricht is verwijderd en afgevoerd. Hiervoor in de plaats is bij de gemeente Alphen/Chaam een parkeerplaats voor Minder valide aangevraagd en geplaatst. Zo hoeven onze vis collega's die slechter ter been zijn niet de gehele parkeerplaats over met hun spullen naar de Vis steiger. Let er dus a.u.b. goed op dat we deze plaats vrij houden voor hen die het nodig hebben. Tevens wordt er op de vijver een stalling voor fietsen aangebracht om te voorkomen dat deze overal worden geplaatst. Ook zal het naambord bij de ingang van de vijver worden vervangen voor een bord die identiek is aan het oude bord (sommige oude glorie moet je niet verloren laten gaan).

Naar verwachting zal komende week de vijver volledig dicht vriezen. We willen iedereen dingend vragen het ijs niet te betreden. Ook al staat het water laag, staat er nog ruim 5 meter water onder het ijs en het is erg gevaarlijk om te betreden. Zodra dit gebeurd zal er ook vanuit het bestuur een Bord verboden het ijs te betreden worden geplaatst.

Met vriendelijke groet

Het Bestuur