Koningsvissen 2015

Categorie:

Zaterdag 27 juni was het weer zover koningsvissen. Traditioneel werd deze wedstrijd gevist op de langste dag van het jaar, 21 juni. Echter is dit jaar het voorstel gedaan om daar van af te gaan wijken. Het koningsvissen zal voortaan in één van de weekeinden rondom de 21e juni gevist gaan worden. Zo ook dit jaar. Dit jaar streden 15 personen om de titel: koning 2015! De avond ervoor werd nog goed gevangen tijdens de zomeravondcompetitie (51kg in totaal). Dus de verwachtingen waren hoog gespannen. Helaas werd er niet specataculair veel vis gevangen (qua gewicht). De vis had wellicht zijn buik nog vol van de wedstrijd de avond ervoor. Toch bleek ook dit jaar de top 3 na het eindsignaal vlak bij elkaar te zitten qua gewicht. Uiteindelijk ving Janet van der Hoff het grootste gewicht. Zij mag zichzelf dan ook dit jaar Koningin noemen. Onze eerste in historie overigens. Janet van harte gefeliciteerd met het behalen van deze titel! 

Koningsvissen 2016: Mede mogelijk gemaakt door 'Frietamientjes'

Categorie:
Afgelopen zaterdag (18 juni) is er weer het jaarlijkse koningsvissen gehouden. Ondanks het natte weer waren er toch nog 19 deelnemers die allen wilden strijden voor de titel Koning(in). Al met al dus een goede bezetting voor deze wedstrijd. Zoals gezegd was het een natte middag met goede en helaas ook minder goede vangsten. Na de 4 uur durende wedstrijd werd er vis geteld en gewogen en werd de balans opgemaakt. Sjoerd Broekhuijsen heeft de titel koning weer heroverd van Janet v.d. Hoff. Van harte gefeliciteerd Sjoerd met de titel. Na de telling werd er aan de deelnemers nog een lekkere versnapering verzorgt door Frietamientjes. De lekkere snacks en de bijbehorende drank zorgde voor een mooie afsluiter van deze jaarlijkse wedstrijd. Frietamientjes heel erg bedankt voor het mede mogelijk maken van deze mooie afsluiting.

Koningsvissen 2018

Categorie:
 
Afgelopen zaterdag (23 juni) was het weer tijd voor het jaarlijkse koningsvissen.
18 aantal deelnemers moesten uit gaan maken wie er koning van HSV Alfheim zou gaan worden.  Om half 1 verzamelde iedereen zich bij de vijver voor de loting van de stekken. Niet veel later was iedereen vol vertrouwen zijn spullen aan het opbouwen en werden de tactieken bedacht. Om half 2 klonk het start signaal en konden de voerballen het water in, het duurde dan ook niet lang voor de eerste vissen gevangen werden.
De dan nog huidige koning Cees van Loon vloog uit de startblokken en wist binnen de minuut een mooie voorn te vangen. Ook bij een aantal andere vissers kwamen er al snel een aantal voorns aan de kant. Toch wisten alle deelnemers dat de wedstrijd vandaag niet met voorn beslist zou gaan worden. Er moesten dan ook een aantal grote brasems gevangen worden voor een goeie uitslag. De eerste die dat lukte was Sjoerd Broekhuijsen na 1,5 uur vissen wist hij al 3 dikken platte te landen. Maar niet veel later werden er door verschillende deelnemers platte gevangen, maar dat het lastig bleek om ze op je plek te houden bleek vandaag wel. Verschilde deelnemers vingen 1 platte. Een daarvan was Stephan Brouwers maar hij heeft laten zien dat je nog een prima uitslag kan vissen als je er nog een aantal mooie voorns bij vangt.