Koningsvissen 2018

Categorie:
 
Afgelopen zaterdag (23 juni) was het weer tijd voor het jaarlijkse koningsvissen.
18 aantal deelnemers moesten uit gaan maken wie er koning van HSV Alfheim zou gaan worden.  Om half 1 verzamelde iedereen zich bij de vijver voor de loting van de stekken. Niet veel later was iedereen vol vertrouwen zijn spullen aan het opbouwen en werden de tactieken bedacht. Om half 2 klonk het start signaal en konden de voerballen het water in, het duurde dan ook niet lang voor de eerste vissen gevangen werden.
De dan nog huidige koning Cees van Loon vloog uit de startblokken en wist binnen de minuut een mooie voorn te vangen. Ook bij een aantal andere vissers kwamen er al snel een aantal voorns aan de kant. Toch wisten alle deelnemers dat de wedstrijd vandaag niet met voorn beslist zou gaan worden. Er moesten dan ook een aantal grote brasems gevangen worden voor een goeie uitslag. De eerste die dat lukte was Sjoerd Broekhuijsen na 1,5 uur vissen wist hij al 3 dikken platte te landen. Maar niet veel later werden er door verschillende deelnemers platte gevangen, maar dat het lastig bleek om ze op je plek te houden bleek vandaag wel. Verschilde deelnemers vingen 1 platte. Een daarvan was Stephan Brouwers maar hij heeft laten zien dat je nog een prima uitslag kan vissen als je er nog een aantal mooie voorns bij vangt.
Ook waren er deelnemers die maar langzaam opgang kwamen een daarvan was Jannick Rijken, ving pas 1,5 uur voor het einde zijn eerste platte. Maar dat hij een echte diesel is bewees hij wel in het laatste half uur waarin hij nog 2 mooie brasems wist bij te vangen. Waardoor het de laatste 20 minuten nog spannend werd tussen Sjoerd en Jannick. Uiteindelijk heeft  Sjoerd laten zien dat hij ook onder druk een vis kan vangen, in de laatste 20 minuten vangt hij nog 2 mooie brasems en beslist daarmee de wedstrijd. Om half 6 kon de volgende uitslag worden opgemaakt de 3e plaats was dik verdiend voor Stephan Brouwers hij wist 4,5 kilo vis te vangen hiermee kroont hij zich ook tot jeugdkampioen. De 2e plaats was voor de diesel, Jannick Rijken wist 9,5 kilo aan te bieden. En tot slot Sjoerd Broekhuijsen hij wist de wedstrijd te winnen met 14,5 kilo. Na de wedstrijd werd er onder het genot van een hapje en een drankje (wederom verzorgt door frietaminetje) terug gekeken op een mooie dag.
 
De volledige uitslag komt zo snel mogelijk online te staan
Tekst : Sjoerd Broekhuijsen