Zoutwater Competitie 2017/2018

 

 Na wat problemen met de boot en het weer werd op 17 februari dan alsnog de jaarlijkse zoutwaterwedstrijd gevist.

Helaas konden op deze dag een aantal deelnemers niet meedoen wegens andere verplichtingen, maar met negen man zijn we toch vertrokken vanuit de haven van Den Osse. Hoewel het dek afgelopen nacht was aangevroren en de ochtend toch wel koude handen opleverde mochten we vanmiddag genieten van een heerlijk zonnetje. Dat het op de Grevelingen hard achteruit gaat met de vangsten is bekend. Daar zijn verschillende oorzaken voor op te sommen. Het zou dus niet gemakkelijk worden om een goede vangst naar boven te halen. Gelukkig hebben we een positief ingestelde club die er hoe dan ook het beste van proberen te maken. Op stek een bleek meteen al hoe moeilijk het zou gaan worden vandaag. Geen enkele vis kon hier op de lijst bijgeschreven worden. Enkel Martijn Dekkers wist een visje te vangen, hoewel we wel even goed moesten kijken of het toch wel echt een visje was, maar gelukkig, de eerste tien centimeters waren binnen. Na een heerlijke erwtensoep, een broodje bal of uitsmijter konden we de lijnen laten zakken op stek twee. Met 23 meter tien meter ondieper dan stek een, maar ook hier geen vis te vangen. Snel door dus. Stek drie bleek het dan ook niet helemaal te zijn, maar hier kwamen dan toch nog wat kleine zeebaarsjes uit, maar daar moest hard voor gewerkt worden. Pas tegen het eindsignaal toen het water bijna op zijn hoogst was begonnen de aanbeten te komen, maar allemaal kleine vis. Toch konden hier vier vissers nog enigszins van profiteren.

Qua visserij geen topdag, maar zoals gewoonlijk weer heerlijk genoten van allerlei visserslatijn, sterke verhalen, onzin en natuurlijk het heerlijke zonnetje…

  1. Martijn Dekkers 5 vissen grootste 21 cm
  2. Guido Slock 1 vis   grootste     23cm
  3. Wil Sahalessy 1 vis grootste    14 cm  

Het bestuur.

Zoutwater Kampioenschap 2016

 

Helaas is het dan weer over, met het beëindigen van het zoutwater kampioenschap is ook het wedstrijd seizoen 2016 teneinde gekomen. Maar met een sisser ging het gelukkig niet uit. tijdens de zoutwater kampioenschap zijn er maar liefst 306 vissen boven water gekomen en was het verschil tussen winst of verlies maar 1 vis. Maar wat voor vis een fint van 43 centimeter maakte het verschil. De nummer 1 en de nummer 2 van de wedstrijd hadden 70 en 71 vissen en hebben tot op de laatste seconde stuivertje gewisseld. Maar ook de rest aan boord wisten allemaal tussen de 25 en 50 vissen op het dek te krijgen. Onze club heeft een nieuwe kampioen voor het komend jaar en we kijken alweer uit naar het volgende seizoen waarin we weer veel vis gaan verwachten en ook heel veel plezier tijdens voor en na het vissen.

Het bestuur en alle vrijwilligers willen dan ook iedereen bedanken voor een geweldig jaar en hopen iedereen te zien op onze feest avond. Ook voor iedereen die niet mee vist in een wedstrijd is deze vrij toegankelijk. Deze avond is 26-11-2016 in Cultureel centrum Den Heuvel in Alphen. Op deze avond zal er een drankje en wat versnaperingen zijn en worden alle prijzen van het jaar uitgereikt.

Kampioenschap Zoutwater 2015

 

De kampioen van 2015 is bekend. Het was een gevecht tot de laatste minuut. Met totaal 19 Vissers en 349 vissen aan boord is er gevangen van 7 stuks tot 32 stuks totaal en de grootste vis was 30 cm. Deze is dan ook gevangen door de kampioen van 2015 Jurgen Oomen. Al was hij nog nieuw in deze soort van visserij wist hij zich gelijk van de start af te mengen tussen de ervaren vissers. De vissen waren helaas niet al te groot maar maakte dat in aantallen ruimschoots goed. en bij het terug gooien werden ze gretig ontvangen door de meeuwen of de zeehonden die hongerig laten te wachten langs de boot. We wisten dit jaar meer leden mee te krijgen en ook veel jongere leden wat de wedstrijd weer een positieve trend oplevert. Voor de gehele lijst met uitslagen en de fotos kun je bij lees meer meer terug vinden.

1. Jurgen Oomen 32 Stuks
2. Patrick jansen 29 Stuks
3. Martijn Dekkers 27 Stuks
4. Guido Slock 25 Stuks
5. Jan Wouters 25 Stuks
6. Michael Coolen 25 Stuks
7. Arjen Timmermans 23 Stuks
8. Mark van Weezenbeek 23 Stuks
9. Ton van de Put 20 Stuks
10. Leo Snoeren 20 Stuks
11. Cees van de Broek 15 Stuks
12. John Smulders 15 Stuks
13. Jan Vos 15 Stuks
14. Stefan Brouwers 14 Stuks
15. Emmely Brouwers 13 Stuks
15. Jan van de Pol 13 Stuks
17. Sjef Hoogendoorn 8 Stuks
18. Chiel van de Brandt 7 Stuks