Reglement vissen d'n Ballast

Categorie:
Algemeen:
 1. De sportvisser dient zich te houden aan de wettelijke bepalingen en voorwaarden zoals vermeld in de Gezamenlijke lijst van viswateren.
 2. Hij/zij dient zich te houden aan de hierna gestelde regels en de aanvullende bepalingen vermeld op het bord nabij de ingang van de visvijver.
 3. De houder is verplicht de Vispas (dit is tevens de schriftelijke vergunning), Landelijke en Federatieve Lijst van Viswateren en eventuele aanvullingen, bij zich te hebben en op eerste vordering te tonen aan de volgende personen, nadat zij zich als dusdanig hebben bekend gemaakt:
  1. Bestuursleden van HSV Alfheim;
  2. Politieambtenaren en Boa;
  3. Controleurs van HSV Alfheim.
 4. De toegang tot D’n ballast is toegestaan vanaf 1 uur voor zonsopkomst tot 2 uur na zonsondergang. 2 uur na zonsondergang moet u de locatie hebben verlaten.
 5. Er dient te worden gevist vanaf één stek, recht vooruit en niet verder dan het midden van de vijver; met max. 2 hengels.
 6. Het is niet toegestaan om een leefnet, Bewaarzak of weighsling te gebruiken om vis te bewaren in het water; uitgezonderd zijn de wedstrijden.
 7. Het is verboden gevangen vis mee te nemen en/of te verkopen. Tevens mag er geen vis worden uitgezet. Alle gevangen vis dient zorgvuldig behandelt te worden en moet zo snel mogelijk terug in het water worden gezet.
 8. Het overmatig gebruik van alcohol en andere verdovende middelen zijn niet toegestaan en kan leiden tot intrekking van de vergunning.
 9. Het is verboden afval op de visplaats achter te laten. Al het afval, inclusief overtollig visdraad, dient mee naar huis te worden genomen in bijvoorbeeld een plastic zak.
 10. Het gebruik van ongeweekte en ongekookte particles (dit betreft: alle zaden bv. maïs, duivenvoer, etc. en noten) is verboden.
 11. OVERMATIG VOEREN EN VÓÓR-VOEREN zijn VERBODEN. Per visser heerst er een limiet van 750 gram droogvoer per dag.
 12. Open vuur en barbecueën zijn ten strengste verboden.
 13. Zorg er voor dat andere vissers geen overlast krijgen of hebben van je aanwezigheid. Honden moeten ten alle tijde aangelijnd blijven en mogen geen overlast voor de overige vissers veroorzaken.
 14. Op wedstrijddagen is de controleur of de wedstrijdcommissie bevoegd om de visser te verzoeken D’n Ballast te verlaten.
 15. De visser blijft altijd bij zijn hengels, zodat er geen hinder ontstaat voor andere vissers.
 16. Drijvend vissen met aas op het oppervlakte van het water is verboden.
 

Voor alle vissers die op karper vissen:

 1. Elke visser gebruikt voor het landen van een karper een landingsnet met een opening van minimaal 90 cm groot. Tevens is een onthaakmat waar de vis niet vanaf kan glijden door opstaande randen of kuip vormend verplicht
 2. In verband met een hoge stressgevoeligheid dient graskarper direct na het onthaken in het water terug te worden gezet.
 3. Bij het vissen op karper is het verboden om gebruik te maken van gevlochten / dyneema-lijnen’of top-elastiek (vaste hengel).
 4. Er mag maximaal met 100 gram lood gevist worden en bij gebruik van een vastlood systeem: alleen een safety-systeem.
 5. Er mag een onderkomen gebruikt worden in de vorm van een paraplu, eventueel met overwrap of een kleine vistent, van neutrale kleur groen of camouflage. (max. 3 meter breed en 3,60 meter lang à Grondzeil is toegestaan mits hij los in de tent ligt en niet langer dan 48 uur op dezelfde locatie staat). De tent mag de doorgang niet blokkeren.
 6. Het is verboden gemotoriseerd te voeren. ( dus geen gebruik van voerboten, boten, drones, etc).
 7. Het is verboden om bij het karperen secondenlijm te gebruiken.

Voor alle vissers die op Roofvissen vissen:

 1. Voor het vissen op Snoek is een onthaakmat verplicht

Voor de nachtvisser:

Onder nachtvissen wordt verstaan: het vissen tussen 2 uur na zonsondergang en 1 uur voor zonsopkomst. Op D’n Ballast is nachtvissen toegestaan met een nachtvispas het gehele jaar.

 1. Alleen leden van HSV Alfheim welke in het bezit zijn van een geldige nachtvispas (samen met de normale visdocumenten en reglement) hebben toestemming om te mogen nachtvissen op “D’n Ballast”. Voor anderen is het verboden.
 2. Een nachtvisser mag van 2 uur na zonsondergang tot 1 uur voor zonsopkomst bezoek aan de vijver hebben; maar de nachtvisser is verantwoordelijk en aansprakelijk voor het gedrag van zijn bezoekers en de bezoekers dienen zich aan dezelfde regels te houden; indien zij aan de waterkant verblijven.
 3. Elke nachtvisser dient toezicht te houden op de overige vissers en bezoekers. Niet opgeloste problemen moeten gemeld worden aan het bestuur; dat zo nodig maatregelen neemt.

In alle gevallen waarin dit reglement niet voorziet, beslist het bestuur.

Indien men een van de bepalingen in deze lijst overtreedt, wordt men geacht zonder toestemming te vissen (art. 21 Visserijwet).


  

K.E.Hengelsportvereniging H.S.V. Alfheim  

Om dit reglement uit te printen kun je hier het reglement downloaden.


Vergunningen

Categorie:

D'n Ballast Deze visvijver is in beheer bij: K.E.HSV ALFHEIM te Alphen. Vissen in deze vijver is alleen toegestaan voor leden of indien men in het bezit is van een geldige dag- of weekvergunning. Dag- en weekvergunningen zijn alleen te verkrijgen bij onderstaande verkooppunten. Dag- en weekvergunningen zijn niet meer langs de waterkant verkrijgbaar! De bepalingen zoals opgenomen in de Visserijwet zijn van toepassing op deze vijver.

Om lid te worden van HSV ALFHEIM kunt u terecht bij: 
 Vispas Bestellen via onze website kun je rechtstreeks bij sportvisserij nederland je vispas bestellen. De kosten voor een Vispas zijn € 35,50 plus €2,50 administratieve kosten. Hiermee krijg je de vergunning om bij ons te kunnen vissen alsmede de mogelijkheid om op alle wateren in de Gezamenlijke Lijst van Nederlandse Viswateren te kunnen vissen. Welke wateren dit precies zijn kunt u vinden in de Visplanner App.

De kosten van lidmaatschap zijn voor 2020:
Voor jeugdleden met jeugdVISPAS (8 t/m 13 jaar) inclusief Stekkie Magazine € 10,00 Voor seniorenleden met VISPAS € 35,50 Voor seniorenleden met extra VISPAS € 17,00 Nieuwe leden betalen eenmalig € 2,50 inschrijfkosten


De prijzen van dag- en weekvergunningen:
Een dagvergunning kost € 3,25 Een weekvergunning kost € 10,00


Dag- en weekvergunningen zijn verkrijgbaar op de volgende adressen:

Dierenspeciaalzaak THEEUWES, Wiekenweg 10, 2387, Baarle-Hertog http://www.theeuwesdierenspeciaalzaak.nl Tel. 013-5079429

PLUS Van Eekelen Alphen, Willibrordplein 3, 5131 AV, Alphen Geopend: ma t/m do 8:00 - 20:00; vr 8:00 - 21:00; za 8:00 - 18:00; zo 10:00 - 17:00 https://www.plus.nl/supermarkten/alphen-n-b-_plus-van-eekelen-alphen_115 Tel: 013-5081261
 
Dierbenodigdheden Riel, Zandeind 41a, 5133 AB, Riel Geopend: di t/m vr 13.00 - 17.30u ; za 09.00 - 16.00u http://dierbenodigdhedenriel.nl Tel. 06-10922050
 
Raven Rijen - Mary Zeldenrustlaan 20, 5122 CE, Rijen, 013 5424794 Http://www.raven.nl Geopend: ma 13.00u - 18:00u ; di, wo en vr 09.00u - 18.00u ; do 9.00u - 21.00 ; za 09.00 - 17.00u

Hertog Hengelsport Tilburg Wilhelminapark 24, 5041EB, Tilburg 013 5366826 https://www.hertog-hengelsport.nl/tilburg Geopend ma 13.00u - 18:00u ; di, wo en vr 09.00u - 18.00u ; do 9.00u - 21.00 ; za 09.00 - 17.00u
 

Voor de routebegeleiding naar de verkooppunten, zie routebegeleiding.